Biografi

Mikkel Egelund Nielsen (f. 1987)

Den prisvindende guitarist Mikkel Egelund Nielsen er født og opvokset på Bornholm, hvor han som 8-årig begyndte at spille guitar på Bornholms musikskole. Han har sidenhen spillet koncerter nationalt og internationalt. Dette både værende som solist og i kammermusikalske sammenhænge. Udover sit solistiske virke er Mikkel en engageret kammermusiker, som ofte optræder i duoer med guitarist Simon Wildau, sopran Annemette Pødenphandt og akkordeonist Bjarke Mogensen.Mikkel er uddannet med topkarakterer fra Det Jyske Musikkonservatorium hos Frederik Munk Larsen og fra det prestigefyldte musikkonservatorium i Køln ”Hochschule für Musik und Tanz, Köln” hos den legendariske og verdensberømte guitarprofessor Roberto Aussel. Han studerer i øjeblikket i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Frederik Munk Larsen og den spanske gæsteprofessor Marco Socias.

Andre betydningsfulde lærere har bl.a. været den danske lutenist Viggo Mangor samt den spanske guitarprofessor Álex Garrobé, som Mikkel har taget timer ved i Barcelona ved L’Escola de Música de Barcelona i perioden 2010-2011. Derudover har Mikkel deltaget i en lang række Masterclasses med renommerede guitarister såsom: David Russell, Pepe Romeo, Marcin Dylla, Göran Söllscher, Leo Brouwer, Aniello Desiderio, Judicäel Perroy etc.

Mikkel har deltaget i utallige festivaler og været finalist ved flere store internationale konkurrencer verden over. Vigtigst kan her nævnes 1. prisen ved London International Guitar Competition 2013. En af de største internationale priser en dansk guitarist nogensinde har vundet.

Mikkel har desuden optrådt i radio- og tv-transmissioner bl.a. på den store tyske radiokanal WDR, hvor han grundet sit særlige talent blev udvalgt til at spille en solokoncert ’Live on Air’. Han har derudover optrådt for det danske Kronprinspar og spillet til den officielle åbning af Århus Festuge 2011 fra Aarhus Teaters balkon. Yderligere har han været solist i Poul Ruders 1. guitarkoncert ”Psalmodies” sammen med AROS Ensemble og dirigent Søren K. Hansen samt solist i Luca Francesconis guitarkoncert ’A Fuoco’ sammen med International Ensemble Modern Academy (IEMA).

Mikkel har opført en lang række værker i alle genrer; fra renæssance til ny moderne samtidsmusik, og med en særlig interesse for samtidsmusik har han samarbejdet med og fået dedikeret værker af flere komponister såsom Jonas Asplund og Christos Farmakis samt medvirket i uropførelser af adskillelige nyskrevne værker.

I løbet af hans studietid har Mikkel modtaget en lang række legater af bl.a. Augustinus Fonden, Lauritzen Fonden, Nationalbankens Jubilæums Fond, Bornholms Sparekassens Fond, Oticon Fonden, Idella Fonden etc., som alle har støttet og muliggjort hans studier i udlandet.

Mikkel spiller på guitarer af Simon Marty og Daniele Chiesa.